Kari Dyregrov & Atle Dyregrov (red.), Krisepsykologi i praksis

Dansk Psykologisk Forlag 2009

Med praksisnære beskrivelser af det krisepsykologiske arbejdsfelt formidles konkrete råd og indspark til arbejdet med kriser. Krisepsykologi er et fagområde, som kun i lille grad er belyst fra et praktisk og erfaringsbaseret ståsted.

Bogens mange kapitler viser spændet i krisepsykologisk arbejde. Her beskrives bl.a. opbygning af kommunalt kriseberedskab og ledelse under organisatoriske kriser, social netværksstøtte og kollektivt arbejde efter katastrofer. Bogen handler også om at miste et barn, om børn og familievold, om psykologisk støtte ved testning for genetisk sygdom og om at formidle et dødsbudskab; og hvordan fagfolk påvirkes af at arbejde med kriser og katastrofer over tid.

Krisepsykologi i praksis henvender sig til forskellige grupper af sundhedsprofessionelle, indsatspersonale, præster og andre, som kommer i kontakt med mennesker, der oplever kriser, traumer og katastrofer. Herudover vil studerende og andre kunne hente viden, inspiration og ideer fra bogen.

Dr.philos. Atle Dyregrov er specialist i klinisk psykologi og daglig leder af Senter for Krisepsykologi. Dr.philos. Kari Dyregrov er fysioterapeut og sociolog og arbejder som forsker ved for Krisepsykologi og ved Nasjonalt folkehelseinstitutt i Norge.

ISBN: 978-87-7706-583-5

Oversat fra norsk.