Roy F. Baumeister og John Tierney, Viljestyrke – genfind den største menneskelige styrke, 2019

Dafolo, 2019

Fra bogens forord:

Uanset hvordan man definerer succes , en lykkelig familie, gode venner, en tilfredsstillende karriere, et robust helbred, økonomisk sikkerhed, frihed til at forfølge sine passioner, er definitionen som regel ledsaget af et par betingelser. Når psykologer isolerer de personlige egenskaber, der forudsiger ‘positive resultater’ i livet, finder de konsekvent to træk: intelligens og selvkontrol. Indtil nu har forskerne stadig ikke fundet ud af, hvordan man permanent kan forbedre intelligens. Men de har opdaget, eller i det mindste genopdaget, hvordan man kan forbedre selvkontrol. Derfor denne bog. Vi mener, at forskning i viljestyrke og selvkontrol er det bedste håb, psykologien har, for at kunne bidrage til menneskeligt velbefindende. Viljestyrke lader os forandre os selv og vores samfund på både små og store måder.’