Nordkraft – fra bog til film, 2005

Søren Søgaard

Gyldendal, 2005.  ISBN 87-02-03969-9

Nordkraft – fra bog til film er en studiebog til hovedværkslæsning i dansk. Bogen sammenligner roman og film og er tænkt til et integreret forløb med litteratur, sprog og medier i undervisningen. Tilgangen er både litterær og filmanalytisk, og fokus er at klarlægge de forskelle på de to værkers form og indhold, som har betydning for den måde, fortællingen udformes, opleves og forstås på.

Bogen behandler tre centrale temaer:
·        romaners og films fortællermuligheder
·        romansprog og filmsprog
·        adaptation: processen fra bog til film

I Nordkraft – fra bog til film er der uddrag fra roman og filmmanus, og forfatter Jakob Ejersbo og instruktør Ole Christian Madsen reflekterer i deres indlæg over processen fra bog til film. Der er en lang række opgaveforslag og et minilex med centrale filmiske begreber, forklaret i ord og billeder. Tilknyttet er også hjemmesiden www.nordkraftfilmen.dk, der indeholder filmens trailer, soundtrack, musikvideo og meget mere.