Richard Maisel m.fl., Anoreksi og bulimi. Inspiration til modstand

Dansk Psykologisk Forlag 2009

Denne bog tilbyder en hel unik forståelse af, hvordan anoreksi og bulimi opleves af dem, der er ’under angreb’. Uanset hvilken terapeutisk tradition man vedkender sig, kan bogen hjælpe i kampen mod spiseforstyrrelserne. Anoreksi og bulimi – inspiration til modstand viser en hel særlig måde at tænke og tale om anoreksi og bulimi på. Ved at se problemet som en udefrakommende påvirkning snarere end som en del af personen, viser bogens forfattere, hvordan man kan gennemskue anoreksiens og bulimiens taktik, udstille bedraget, bryde fortryllelsen og inspirere til modstand mod det tyranniske styre.

Bogen giver et utal af praktiske vejledninger til samtaler med børn, unge og voksne. Det er en vigtig bog for behandlere, men det er også en bog for forældre og for unge, der er angrebet af anoreksi eller bulimi. Den giver håb, forståelse og respekt for kampen mod anoreksi og bulimi og giver anvisninger til, hvordan det er muligt at stå sammen i denne kamp.

“Når jeg har brugt min viden fra denne bog, har det hver gang været en glæde at opleve, hvordan det har hjulpet familier til at finde sammen og udpege anoreksien som deres fælles fjende. (…) Jeg håber, det bliver en bog, alle, der kæmper mod spiseforstyrrelser, vil læse. Både behandlere, forældre, pårørende og „insidere“. Jeg tror, den vil give jer håb og mod, som den gør det for mig.”
– Nina Tejs Jørring, overlæge, i bogens forord

Richard Maisel, ph.d. er adjungeret professor ved Alliant International University i San Francisco, USA, og har privat praksis i Californien. David Epston, M.A., CQSW er ekstern professor ved School of Community Studies, UNITEC Institute of Technology i Auckland, New Zealand.
Ali Borden, M.A., MFT er assisterende klinisk leder af Monte Nido Treatment Center, en opholdsmulighed i Los Angeles for kvinder, der kæmper mod anoreksi og bulimi.

Oversat fra engelsk.