Michael E. Addis & Christopher R. Martell, Overvind depression – et skridt ad gangen

Dansk Psykologisk Forlag 2008

Tænk, hvis depression var andet end en sygdom; hvis den snarere var et symptom, der peger på nogle konkrete forhold i vores liv, som vi skal forvandle? Det ville ikke blot radikalt ændre den måde, vi opfatter depression på, men også ændre de strategier, som vi skal bruge til at overvinde depression.

Bogen præsenterer en helt ny måde at behandle depression og nedtrykthed på. Metoden kaldes adfærdsaktivering og er udviklet inden for rammerne af kognitiv adfærdsterapi. Den hjælper dig til at forstå, hvordan dine handlinger – i enhver situation – påvirker, hvordan du har det, og hvordan du aktivt kan ændre den adfærd, som fastholder dig i sorg og smerte.

Bogen er en selvhjælpsbog, som lader dig gøre dine egne opdagelser, prøve andre veje og vurdere resultaterne af nye handlinger. De mange engagerende øvelser i bogen skaber en tydelig struktur, og de hjælper dig med at fokusere på daglige aktiviteter, som bidrager til glæde i livet. Forhåbentlig hjælper denne bog dig til det liv, du virkelig ønsker at leve.

Forord af Esben Hougaard, professor ved Aarhus Universitet.

Oversat fra engelsk.