Tal Ben-Shahar, Jagten på det perfekte liv, 2010

Dansk Psykologisk Forlag, 2010

Mange af os ligger under for en forestilling om, at vi på alle områder i vores liv skal være perfekte for at være lykkelige – men denne evige jagt på det perfekte er oftest den allerstørste forhindring for at få et lykkeligt liv.

Med udgangspunkt i positiv psykologi gør forfatteren op med den umulige forestilling om det perfekte. Perfektionistens alt eller intet-tilgang til livet erstattes med en godt nok-tilgang, og der præsenteres et anderledes og mere konstruktivt syn på fiasko og succes, hvor nederlag er en uundgåelig og absolut nødvendig del af ethvert succesfuldt liv.

Jagten på det perfekte liv er en arbejdsbog til dig, der ønsker at stoppe den evige jagt efter det perfekte og i stedet leve dit liv lykkeligt – nu og her. Bogen består af tre dele. I første del præsenterer forfatteren sine teorier og ideer om perfektionisme. I anden del diskuteres perfektionisme i forhold til børneopdragelse og uddannelse, arbejdsliv og kærlighed. Sidste del af bogen indeholder en række korte meditationer, der hver omhandler et særligt aspekt af perfektionisme. Bogen igennem er der øvelser og spørgsmål, der kan overvejes og udføres alene, i par eller i grupper.

Oversat fra engelsk.